ochrona warzyw przed chorobami grzybowymi
Środek grzybobójczy, do stosowania głównie zapobiegawczego w zwalczaniu chorób grzybowych roślin rolniczych i warzywnych.
Pojemność: 5 ml / 25 mlPreparat w formie koncentratu o działaniu wgłębnym i systemicznym. Do stosowania głównie zapobiegawczego w zwalczaniu chorób grzybowych roślin rolniczych i warzywnych. Wysokiej jakości formulacja zabezpiecza produkt przed zmywaniem z liścia.
Azoksystrobina (związek z grupy strobiluryn)
Kiedy stosować?
Problem | Roślina | Dawkowanie |
---|---|---|
mączniak prawdziwy, mączniak rzekomy, szara pleśń, zgnilizna twardzikowa | sałata w uprawie polowej | 8 ml w 6 l wody/100 m2 |
askochytoza grochu, mączniak rzekomy | groch na zielone nasiona | 8 ml w 7 l wody/100 m2 |
rdza pora, alternarioza pora | por | 8 ml w 7 l wody/100 m2 |
septorioza selera | seler | 8 ml w 7 l wody/100 m2 |
alternarioza | ziemniak | 5 ml w 3-4 l wody/100 m2 |
czerń krzyżowych (alternarioza), szara pleśń | kapusta głowiasta i pekińska | 8 ml w 7 l wody/100 m2 |
zaraza ziemniaka, alternarioza | pomidor w uprawie polowej | 8-10 ml w 8 l wody/100 m2 |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa | papryka w uprawie tunelowej | 10 ml w 10 l wody/100 m2 |
szara pleśń, mączniak prawdziwy, mączniak rzekomy, zgnilizna twardzikowa | sałata pod osłonami | 10 ml w 10 l wody/100 m2 |
czerń krzyżowych (alternarioza) | kalafior | 8 ml w 7 l wody/100 m2 |
mączniak rzekomy, szara pleśń (zgnilizna szyjki), alternarioza | cebula | 8 ml w 7 l wody/100 m2 |
antraknoza fasoli, szara pleśń, zgnilizna twardzikowa | fasola szparagowa | 8 ml w 7 l wody/100 m2 |
alternarioza naci, mączniak prawdziwy | marchew | 8 ml w 7 l wody/100 m2 |
Powiązane problemy | Powiązane rośliny | |
---|---|---|
szara pleśń, zaraza ziemniaka, septorioza selera, osutka sosny, alternarioza, mączniak prawdziwy, mączniak rzekomy | pomidor, fasola, groch, sałata, daglezja (jedlica), godecja wielkokwiatowa, szarłat wiechowaty |
„Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zapoznaj się z zagrożeniami i postępuj zgodnie ze środkami ostrożności wymienionymi na etykiecie”.