Miedzian® 50 WP

sposób na choroby grzybowe owoców i warzyw

Środek grzybobójczy, do stosowania zapobiegawczego w ochronie przed chorobami, w amatorskiej uprawie drzew owocowych niskopiennych i roślin warzywnych w ogrodach działkowych i przydomowych.

Pojemność: 15 g / 100 g
  • Stosować przez oprysk Produkt należy stosować poprzez oprysk rośliny.
  • Zwalcza choroby roślin Zawiera substnację aktywną, która służy do ochrony roslin przed chorobami grzybobójczymi
Kup teraz Kup teraz

Opis produktu

Środkiem grzybobójczym w formie proszku do sporządzania zawiesiny wodnej o działaniu powierzchniowym do stosowania zapobiegawczego w ochronie przed chorobami, w amatorskiej uprawie drzew owocowych niskopiennych i roślin warzywnych w ogrodach działkowych i przydomowych. Działanie kontaktowe preparatu polega na tym, że jony miedzi dostają się do zarodników grzybów chorobotwórczych, blokując ich kiełkowanie i dalszy rozwój.
Produkt do stosowania w rolnictwie ekologicznym.

Środek przeznaczony wyłącznie do stosowania punktowego przy użyciu opryskiwaczy ręcznych.
 

Substancja czynna:

miedź w postaci tlenchlorku miedziowego

opis produktu
Pomidory - najczęściej występujące choroby i szkodniki

Kiedy stosować? Kiedy stosować?

  • Styczeń
  • Luty
  • Marzec
  • Kwiecień
  • Maj
  • Czerwiec
  • Lipiec
  • Sierpień
  • Wrzesień
  • Październik
  • Listopad
  • Grudzień

Stosowanie

Problem Roślina Dawkowanie
zaraza ziemniaka, bakteryjna cętkowatość pomidor (pod osłonami) 3 g w 1 l wody/10 m2
parch jabłoni, parch gruszy jabłoń, grusza 1,5 g w 0,5-0,75 l wody/10 m2
zaraza ogniowa jabłoń 1,5 g w 0,5-07,5 l wody/10 m2
zaraza ogniowa  grusza  1,5 g w 0,5-0,75 l wody/10 m2 w okresie kwitnienia
0,75 g w 0,5-0,75 l wody/10 m2 w okresie wzrostu owoców 
kędzierzawość liści brzoskwini brzoskwinia 10g w 1 l wody/10 m2
rak bakteryjny drzew pestkowych wiśnia, czereśnia 3 g w 0,5-0,75 l wody/10m2 w okresie nabrzmiewania pąków
1,5g w 0,5-0,75 l wody/10m2 w okresie kwitnienia i wzrost owoców
bakteryjna kanciasta plamistość, mączniak rzekomy ogórek (w gruncie) 2,5-3 g w 0,7 l wody/100m2
zaraza ziemniaka, bakteryjna cętkowatość pomidor (w gruncie) 2,5-3 g w 0,7 l wody/10 m2
antraknoza, bakterioza obwódkowa, szara pleśń fasola 3 g w 0,6-0,8 l wody/100m2
Powiązane problemy Powiązane rośliny  
szara pleśń, zaraza ziemniaka, kędzierzawość liści brzoskwini, mączniak rzekomy, parch jabłoni, rak bakteryjny drzew owocowych, zaraza ogniowa, parch gruszy jabłoń, śliwa, wiśnia, pomidor, ogórek, fasola, grusza, brzoskwinia, czereśnia, dracena, aster chiński, sumak octowiec, trzmielina pospolita, złotokap pospolity, kalina koralowa, migdałek trójklapowy, irga, parocja perska, pigwowiec, klarkia wytworna, kleome ciernista, kapusta ozdobna  
pobierz pliki pobierz pliki

„Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zapoznaj się z zagrożeniami i postępuj zgodnie ze środkami ostrożności wymienionymi na etykiecie”.

Zamknij okno

Zapisz się do newslettera i pobierz bezpłatne poradniki!