Miedzian® 50 WP

zwalcza choroby grzybowe i bakteryjne owoców i warzyw

środek do zapobiegania chorobom roślin w uprawach roślin warzywnych i owocowych

Pojemność: 15 g / 100 g
  • Stosować przez oprysk Produkt należy stosować poprzez oprysk rośliny.
  • Zwalcza choroby roślin Zawiera substnację aktywną, która służy do ochrony roslin przed chorobami grzybobójczymi
Kup teraz Kup teraz

Opis produktu

Produkt w formie koncentratu do zapobiegania chorobom grzybowym i bakteryjnym np. parch jabłoni, parch gruszy, zaraza ogniowa, rak bakteryjny drzew pestkowych.
Stosowany jest do ochrony roślin warzywnych i owocowych uprawianych w ogrodzie.
Preparat opiera się na bazie miedzi (w postaci tlenochlorku). Na roślinie działa w sposób powierzchniowy i skutecznie chroni przed infekcją.

Preparat występuje w formie proszku do sporządzenia zawiesiny z wodą. Należy go rozcieńczyć bezpośredni przed wykonaniem zabiegu. Stosować w formie oprysku punktowego przy pomocy opryskiwacza. Dawkowanie zależy od konkretnej uprawy oraz zwalczanej choroby.

Produkt można stosować przez cały okres wegetacji poza okresami aktywności pszczół.

Zalecany do stosowania w rolnictwie ekologicznym.

Substancja czynna:

miedź w postaci tlenchlorku miedziowego

opis produktu
Pomidory - najczęściej występujące choroby i szkodniki

Kiedy stosować? Kiedy stosować?

  • Styczeń
  • Luty
  • Marzec
  • Kwiecień
  • Maj
  • Czerwiec
  • Lipiec
  • Sierpień
  • Wrzesień
  • Październik
  • Listopad
  • Grudzień

Stosowanie

Problem Roślina Dawkowanie
zaraza ogniowa jabłoń 1,5 g w 0,5-07,5 l wody/10 m2
zaraza ziemniaka, bakteryjna cętkowatość pomidor (pod osłonami) 3 g w 1 l wody/10 m2
parch jabłoni, parch gruszy jabłoń, grusza 1,5 g w 0,5-0,75 l wody/10 m2
kędzierzawość liści brzoskwini brzoskwinia 10g w 1 l wody/10 m2
bakteryjna kanciasta plamistość, mączniak rzekomy ogórek (w gruncie) 2,5-3 g w 0,7 l wody/100m2
zaraza ogniowa  grusza  1,5 g w 0,5-0,75 l wody/10 m2 w okresie kwitnienia
0,75 g w 0,5-0,75 l wody/10 m2 w okresie wzrostu owoców 
rak bakteryjny drzew pestkowych wiśnia, czereśnia 3 g w 0,5-0,75 l wody/10m2 w okresie nabrzmiewania pąków
1,5g w 0,5-0,75 l wody/10m2 w okresie kwitnienia i wzrost owoców
zaraza ziemniaka, bakteryjna cętkowatość pomidor (w gruncie) 2,5-3 g w 0,7 l wody/10 m2
antraknoza, bakterioza obwódkowa, szara pleśń fasola 3 g w 0,6-0,8 l wody/100m2
Powiązane problemy Powiązane rośliny  
szara pleśń, zaraza ziemniaka, kędzierzawość liści brzoskwini, mączniak rzekomy, parch jabłoni, rak drzew owocowych, zaraza ogniowa, parch gruszy, torbiel śliw jabłoń, śliwa, wiśnia, pomidor, ogórek, fasola, grusza, brzoskwinia, czereśnia, dracena, aster chiński, sumak octowiec, trzmielina pospolita, złotokap pospolity, kalina koralowa, migdałek trójklapowy, irga, parocja perska, pigwowiec, klarkia wytworna, kleome ciernista, kapusta ozdobna, marchew, karczoch, rabarbar, ziemniak, burak liściowy, trętwian (szpinak nowozelandzki), portulaka warzywna  

Dostępne produkty

EAN Pełna nazwa produktu
5901875000254 Miedzian® 50 WP 15 g
5901875002739 Miedzian® 50 WP 100 g
pobierz pliki pobierz pliki

„Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zapoznaj się z zagrożeniami i postępuj zgodnie ze środkami ostrożności wymienionymi na etykiecie”.

Zamknij okno

Zapisz się do newslettera i pobierz bezpłatne poradniki!