skuteczny w niskich temperaturach
Preparat grzybobójczy do stosowania zapobiegawczo oraz interwencyjnie w ochronie roślin sadowniczych w ogrodach przydomowych i ogródkach działkowych.
Pojemność: 10 g / 45 g
Preparat ma działanie kontaktowe, dzięki czemu działa bardzo szybko i skutecznie. Jest odporny na zmywanie, można go stosować na mokry liść (poranna rosa) oraz przy niskich temperaturach.
Występuje w formie proszku do sporządzenia zawiesiny wodnej. Do stosowania poprzez oprysk przy pomocy opryskiwaczy ręcznych lub ciśnieniowych. Oprysk musi zostać wykonany bardzo dokładnie i skrupulatnie.
Środek należy stosować do ochrony jabłoni, gruszy, wiśni i brzoskwini w ogrodach przydomowych i ogródkach działkowych.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 4. Między zabiegami należy zachować 7-10 dniowy odstęp.
Zaleca się stosować środek poza okresami aktywności pszczół.
Okres karencji:
-Jabłoń, grusza – 60 dni
-Wiśnia – 14 dni
-Brzoskwinia 75 dni
dodyna (związek z grupy pochodnych guanidyny) - 65%
Kiedy stosować?
Problem | Roślina | Dawkowanie |
---|---|---|
parch jabłoni | jabłoń | 10 g - 5 - 15 l wody/100m2 |
kędzierzawość liści brzoskiwni | brzoskiwnia | 13 g - 5 - 15 l wody/100m2 |
parch gruszy | grusza | 10 g - 5 - 15 l wody/100m2 |
drobna plamistość liści | wiśnia | 12 g - 5 - 15 l wody/100m2 |
Powiązane problemy | Powiązane rośliny | |
---|---|---|
drobna plamistość liści drzew pestkowych, kędzierzawość liści brzoskwini, parch gruszy, parch jabłoni | brzoskwinia, grusza, jabłoń, wiśnia |
EAN | Pełna nazwa produktu |
---|---|
5901875011007 | Syllit 65 WP 10 g |
5901875011014 | Syllit 65 WP 45 g |
„Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zapoznaj się z zagrożeniami i postępuj zgodnie ze środkami ostrożności wymienionymi na etykiecie”.
Wszystko o roślinach ozdobnych
zapobieganie masowej wycince drzew
Wszystko o roślinach ozdobnych
Wszystko o roślinach ozdobnych
Dostarczanie składników pokarmowych